Krkonošská cibulačka s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 ks vejce
petrželka
2 ks brambory
2 ks cibule
1 ks celer
voda
3 ks mrkev
2 ks petržel
koření polévkové
drcený kmín
200 g hovězí maso
příloha
100 g chléb

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso uvaříme doměkka.

  2. Zatím si očistíme zeleninu (kromě cibule) a brambory a nakrájíme je na kostičky. Houby očistíme a podusíme ve vlastní šťávě. Cibule nakrájíme na kolečka.

  3. Z vývaru vyndáme maso a vsypeme do něj zeleninu, houby i česnek - kromě cibule. Vše vaříme doměkka. Pak přidáme kolečka cibule a podle chuti kmín. Maso necháme trochu vychladit a nakrájíme jej na kostičky.

  4. Do polévky zašleháme syrová vejce a necháme je srazit. Dochutíme polévkovým kořením, solí a nakonec do polévky vložíme nadrobno krájenou petrželovou nať a kostky hovězího masa.

  5. Na rozpálené pánvi osmažíme nasucho kostičky chleba.

  6. Krkonošskou cibulačku s masem servírujeme horkou a do každé porce vložíme osmažený chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy