Křimický vepřový řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 1 lžička sůl 4 ks vejce 2 lžíce solamyl 1 lžička mletý pepř 1 lžíce sójová omáčka 1 lžíce worcestrová omáčka 200 g kysané zelí 600 g vepřová krkovice podle potřeby tuk na smažení
Postup Křimický vepřový řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Rozmícháme vejce a za stálého míchání přidáme sůl, pepř, obě omáčky, prolisovaný česnek a solamyl. Nakonec vmícháme okapané a pokrájené kyselé zelí. Necháme půl hodiny odležet. Pokud směs díky zelí hodně zřídne, přidáme ještě trochu solamylu, aby byla směs hustější.
Maso nakrájíme na 4 plátky (po 150 g), naklepeme a obalujeme ve směsi. Obalené řízky dáme do misky a zbylou směs na ni nalijeme. Misku přikryjeme alobalem a necháme v lednici přes noc.
Druhý den zprudka opékáme křimické vepřové řízky na oleji i se směsí.
Křimický vepřový řízek podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo čerstvou zeleninou.