Křimický vepřový řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
1 lžička sůl
4 ks vejce
2 lžíce solamyl
1 lžička mletý pepř
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce worcestrová omáčka
200 g kysané zelí
600 g vepřová krkovice
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rozmícháme vejce a za stálého míchání přidáme sůl, pepř, obě omáčky, prolisovaný česnek a solamyl. Nakonec vmícháme okapané a pokrájené kyselé zelí. Necháme půl hodiny odležet. Pokud směs díky zelí hodně zřídne, přidáme ještě trochu solamylu, aby byla směs hustější.

  2. Maso nakrájíme na 4 plátky (po 150 g), naklepeme a obalujeme ve směsi. Obalené řízky dáme do misky a zbylou směs na ni nalijeme. Misku přikryjeme alobalem a necháme v lednici přes noc.

  3. Druhý den zprudka opékáme křimické vepřové řízky na oleji i se směsí.

  4. Křimický vepřový řízek podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy