Křidélka v pivní omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej 1 lžíce ocet 2 ks cibule 6 lžic kečup 250 ml světlé pivo 6 ks kuřecí křidélka podle chuti sůl majoránka tymián bazalka mletý pepř
Postup Křidélka v pivní omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křidélka očistíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Česnek a cibuli oloupeme. Půl česneku utřeme, zbytek s cibulí nakrájíme nadrobno.
Křidélka zprudka opečeme na rozehřátém oleji, dochutíme polovinou utřeného česneku, majoránkou, tymiánem a bazalkou. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme přibližně 15 minut. Mezitím rozmícháme pivo s kečupem a octem a směs vlijeme ke křidélkům.
Křidélka v pivní omáčce vložíme do trouby a upečeme při 200 °C doměkka. Když jsou křidélka měkká a omáčka z části vypečená, přidáme zbylý nakrájený česnek a vše už jen prohřejeme.