Křidélka v pivní omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
1 lžíce ocet
2 ks cibule
6 lžic kečup
250 ml světlé pivo
6 ks kuřecí křidélka
podle chuti
sůl
majoránka
tymián
bazalka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křidélka očistíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Česnek a cibuli oloupeme. Půl česneku utřeme, zbytek s cibulí nakrájíme nadrobno.

  2. Křidélka zprudka opečeme na rozehřátém oleji, dochutíme polovinou utřeného česneku, majoránkou, tymiánem a bazalkou. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme přibližně 15 minut. Mezitím rozmícháme pivo s kečupem a octem a směs vlijeme ke křidélkům.

  3. Křidélka v pivní omáčce vložíme do trouby a upečeme při 200 °C doměkka. Když jsou křidélka měkká a omáčka z části vypečená, přidáme zbylý nakrájený česnek a vše už jen prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!