Krémžský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce hladká mouka
1 lžička drcený kmín
1 kg hovězí kližka
2 lžíce sladká mletá paprika
1 lžíce pálivá mletá paprika
2 lžičky kremžská hořčice
2 lžíce vepřové sádlo
5 ks větších cibulí
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
5 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme v papinově hrnci cibuli, přidáme na kostky nakrájenou kližku, přidáme 2 lžíce sladké a 1 lžíci pálivé papriky, hořčici, lžičku drceného kmínu a pepř.

  2. Směs po orestování podlijeme vařící vodou, přidáme 3 zbývající syrové cibule nakrájené na hrubo, sůl česnek a tlakový hrnec zavřeme.

  3. Krémžský guláš dusíme mírně 30-45 minut. Hotový guláš ozdobíme syrovou cibulkou nakrájenou na proužky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy