Krémžský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce hladká mouka 1 lžička drcený kmín 1 kg hovězí kližka 2 lžíce sladká mletá paprika 1 lžíce pálivá mletá paprika 2 lžičky kremžská hořčice 2 lžíce vepřové sádlo 5 ks větších cibulí podle chuti sůl mletý barevný pepř 5 stroužků česneku
Postup Krémžský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Na sádle orestujeme v papinově hrnci cibuli, přidáme na kostky nakrájenou kližku, přidáme 2 lžíce sladké a 1 lžíci pálivé papriky, hořčici, lžičku drceného kmínu a pepř.
Směs po orestování podlijeme vařící vodou, přidáme 3 zbývající syrové cibule nakrájené na hrubo, sůl česnek a tlakový hrnec zavřeme.
Krémžský guláš dusíme mírně 30-45 minut. Hotový guláš ozdobíme syrovou cibulkou nakrájenou na proužky.