Kremžské vepřové řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 lžic olej
1 ks cibule
4 plátky vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
kremžská hořčice
Postup Kremžské vepřové řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme, na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí.
V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm smažíme z obou stran. Mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme na kolečka.
Při podávání na talíř klademe na předehřátý talíř kremžské řízky. Kolem řízků rozložíme syrovou cibuli, můžeme přidat i trochu hořčice. Kremžské vepřové řízky podáváme s chlebem nebo vařenými brambory. Řízky potřené hořčicí můžeme také obalit ve strouhance.