Kremžské vepřové řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 ks cibule
4 plátky vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
kremžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm smažíme z obou stran. Mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme na kolečka.

  3. Při podávání na talíř klademe na předehřátý talíř kremžské řízky. Kolem řízků rozložíme syrovou cibuli, můžeme přidat i trochu hořčice. Kremžské vepřové řízky podáváme s chlebem nebo vařenými brambory. Řízky potřené hořčicí můžeme také obalit ve strouhance.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!