Kremnický perkelt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
1 ks kuře
1 konzerva lečo
podle chuti
cukr
sůl
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme a nasekáme na díly. Křidélka a skelet můžeme použít na kuřecí polévku.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme.

  3. V papiňáku rozehřejeme olej, na něm zesklovatíme cibuli, přidáme kusy masa, sůl a orestujeme. Pak přidáme lečo (pokud nemáme lečo, můžeme ho nahradit paprikami a sterilovanými rajčaty), podlijeme vodou, hrnec zavřeme a vše dusíme cca 15 - 20 minut.

  4. Po uvedené době odklopíme, maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme trochou mouky. Pak vložíme zpět maso, dochutíme solí, případně špetkou cukru a máme hotovo.

  5. Kremnický perkelt podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy