Křemešník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
5 ks vejce
500 ml mléko
500 g tvaroh
cukr krupice
1 ks listové těsto
1 ks vanilkový cukr
200 g krupicový cukr
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme na velikost plechu tak, aby byly pokryty i okraje plechu.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem těsto přendáme a propícháme vidličkou.

  3. Tvaroh ušleháme společně s cukrem, vanilkovým cukrem, vanilkovými pudinky, 4 žloutky, 1 vejcem, olejem a mlékem do krému. Krém nalijeme na těsto a dáme péct.

  4. Křemešník pečeme asi 20 minut na středním stupni. Krátce před dopečením potřeme povrch buchty ušlehanými bílky s trochou cukru. Křemešník dáme ještě na chvilku zapéct do trouby. Upečený křemešník necháme vychladnout.

  5. Křemešník nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy