Křehký borůvkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
6 ks vejce
125 g máslo
0.3 balíčku prášek do pečiva
100 g tvaroh
150 g cukr krupice
500 g borůvky
250 g žervé
3 balíčky vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
strouhanka
podle chuti
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Na pracovní desce propracujeme mouku, prášek do pečiva, 75 g cukru, vanilkový cukr, sůl, 1 vejce a změklé máslo. Těsto vyválíme na placku a přendáme ji do dortové formy, okraje zvedneme a dáme do lednice.

  2. Troubu předehřejeme na 175 °C.

  3. V míse smícháme tvaroh, žervé, zbylá vejce, vanilkové cukry, zbylý krupicový cukr a pudinkový prášek.

  4. Těsto posypeme strouhankou. Do tvarohového krému dáme tři lžíce borůvek a koláč krémem potřeme. Borůvkový koláč pečeme 45 minut, potom necháme vychladnout.

  5. Křehký borůvkový koláč na závěr posypeme zbylými borůvkami a podle chuti i moučkovým cukrem, nakrájíme na kostky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!