Křehký borůvkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 6 ks vejce 125 g máslo 0.3 balíčku prášek do pečiva 100 g tvaroh 150 g cukr krupice 500 g borůvky 250 g žervé 3 balíčky vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 1 balíček vanilkový pudinkový prášek podle potřeby strouhanka podle chuti cukr moučka
Postup Křehký borůvkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těsto. Na pracovní desce propracujeme mouku, prášek do pečiva, 75 g cukru, vanilkový cukr, sůl, 1 vejce a změklé máslo. Těsto vyválíme na placku a přendáme ji do dortové formy, okraje zvedneme a dáme do lednice.
Troubu předehřejeme na 175 °C.
V míse smícháme tvaroh, žervé, zbylá vejce, vanilkové cukry, zbylý krupicový cukr a pudinkový prášek.
Těsto posypeme strouhankou. Do tvarohového krému dáme tři lžíce borůvek a koláč krémem potřeme. Borůvkový koláč pečeme 45 minut, potom necháme vychladnout.
Křehký borůvkový koláč na závěr posypeme zbylými borůvkami a podle chuti i moučkovým cukrem, nakrájíme na kostky a můžeme podávat.