Křehké vafle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
sůl
4 ks vejce
1 balíček vanilkový cukr
250 g máslo nebo margarín
125 g hladká mouky
125 g potravinářský škrob

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. Máslo necháme změknout a utřeme jej tak, aby bylo krémové jako smetana. Postupně přidáváme žloutky, cukr, vanilkový cukr a špetku soli.

  2. Mouku smíchejte s potravinářským škrobem, prosijeme. Za stálého míchání ji pomalu přišleháváme do tukové hmoty. Zvlášť si vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh.

  3. Ušlehaný sníh opatrně vmícháme do těsta.

  4. Nyní ve vaflovači upečeme vafle. Vafle vydrží déle v uzavřené dóze. Zdobíme ovocem a šlehačkou nebo marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!