Křehké reveňové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
80 g tuk
1 balíček prášek do pečiva
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
125 g hladká mouka
125 g polohrubá mouka
200 g vařené brambory
400 g reveň
na potření
1 ks bílek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a tuk nastrouháme, s cukrem, moukami, vejcem, špetkou soli, kypřícím práškem a vanilkovým cukrem zaděláme do hladkého těsta. Přibližně hodinu necháme odpočinout.

  2. Rebarboru očistíme, omyjeme, pokrájíme na kousky a pocukrujeme.

  3. Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly. Z prvního vyválíme tenkou placku a opatrně přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe sladkou revení a přiklopíme druhou plackou. Potřeme bílkem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!