Křehká bublanina s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
5 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
200 g cukr krupice
200 g polohrubá mouka
5 lžic vlažná voda
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
podle chuti
čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Do bílků přidáme špetku soli a ušleháme do tuha. K bílkům přidáme půlku cukru a opět vyšleháme.

  2. Zbylý cukr dáme do žloutků a šleháme 4 minuty, pak přidáme 3 lžíce vlažné vody a opět šleháme zhruba 1 minutu. Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme polovinu ke žloutkům, opět zašleháme mixerem. Poté dáme půlku bílků a lehce vmícháme, přisypeme zbytek mouky a zamícháme. Nakonec přidáme zbytek sněhu.

  3. Menší pekáč si vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto a nakonec na něj poklademe omyté ovoce (jahody, borůvky, meruňky, broskve a jiné)

  4. Křehkou bublaninu pečeme při 150 °C asi hodinu. Bublaninu nakrájíme na kostky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!