Křehká bublanina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 5 lžic cukr krupice 10 lžic zakysaná smetana 15-20 lžic polohrubá mouka 5 lžic olej (máslo) kompotované višně (jahody, reveň) hrubá mouka na prosypání ovoce strouhanka na vysypání pekáče
Postup Křehká bublanina recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, vajec, oleje, prášku do pečiva a zakysané smetany umícháme hladké těsto. Formu nebo pekáček vymažeme a vysypeme strouhankou. Ovoce scedíme a necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, ovoce lehce prosypeme hrubou moukou (aby neklesalo ke dnu) a rozložíme na něj ovoce.
Moučník pečeme v troubě asi 35 - 40 minut.
Upečenou bublaninu sypeme moučkovým cukrem.