Křehká bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
5 lžic cukr krupice
10 lžic zakysaná smetana
15-20 lžic polohrubá mouka
5 lžic olej (máslo)
kompotované višně (jahody, reveň)
hrubá mouka na prosypání ovoce
strouhanka na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, vajec, oleje, prášku do pečiva a zakysané smetany umícháme hladké těsto. Formu nebo pekáček vymažeme a vysypeme strouhankou. Ovoce scedíme a necháme okapat.

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, ovoce lehce prosypeme hrubou moukou (aby neklesalo ke dnu) a rozložíme na něj ovoce.

  3. Moučník pečeme v troubě asi 35 - 40 minut.

  4. Upečenou bublaninu sypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!