Křečovité kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks chilli paprička
1 špetka mletá skořice
3 lžíce sojová omáčka
4 lžíce bílý vinný ocet
1 svazek jarní cibulka
1 lžička sušený tymián
0 lžiček mleté nové koření
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý hřebíček
4 ks kuřecí stehno
podle chuti
pepř
čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opláchneme a utřeme je do sucha. Vložíme je do mělké mísy.

  2. Do mixéru dáme jarní cibulky, chilli papričky, česnek, zázvor (nastrouhaný asi 5 cm velký kořen), tymián, mletou sladkou papriku, nové koření, skořici, hřebíček, vinný ocet, sojovou omáčku a podle chuti pepř. Vše rozmixujeme do hladké směsi, kterou přelijeme kuře. Jednotlivé porce obrátíme, aby byly všude pokryté marinádou. Mísu s kuřetem přemístíme do ledničky a necháme marinovat až 24 hodin.

  3. Po uplynutí této doby kuře z marinády vyjmeme a 30 minut je grilujeme na středně rozžhaveném dřevěném uhlí, občas jednotlivé kusy obrátíme a natřeme zbývající marinádou, dokud se kuře nepropeče a nezhnědne.

  4. Křečovité kuře dáme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu zvolíme chléb nebo na ohni pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy