Královská krkovice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
3 ks cibule
20 dkg anglická slanina
1 láhev černé pivo
1 kg vepřová krkovička
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici opláchneme, nasolíme a opepříme, posypeme kmínem. Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme na plátky.

  2. Krkovici poklademe do vymazaného pekáčku, dáme na ni plátek anglické slaniny a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, nakrájeným česnekem, takto pokračujeme další vrstvou cibule a česnekem. Česnek musí byt nahoře. Královskou krkovici zalijeme černým pivem.

  3. Královskou krkovici pečeme pod poklicí 1 hodinu, před dopečením poklici odklopíme.

  4. Královskou krkovici podáváme s vařeným bramborem nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!