Králíček z Beskyd recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl 3 ks cibule 2 lžíce mouka hladká - - pepř mletý 200 g maso uzené 1 kg maso králičí - - bobkový list
Postup Králíček z Beskyd recept
Postup přípravy receptu
-
Naporcovaného králíka potřeme rozetřeným česnekem a necháme přes noc odležet. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme ho na tuku v kastrolu, potom přidáme nakrájenou cibulku a zpěníme. Do kastrolu dáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Maso na talíři poléváme šťávou a podáváme s bramborem nebo knedlíky a zelím.