Králíček z Beskyd recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
3 ks cibule
2 lžíce mouka hladká
- - pepř mletý
200 g maso uzené
1 kg maso králičí
- - bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného králíka potřeme rozetřeným česnekem a necháme přes noc odležet. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme ho na tuku v kastrolu, potom přidáme nakrájenou cibulku a zpěníme. Do kastrolu dáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Maso na talíři poléváme šťávou a podáváme s bramborem nebo knedlíky a zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy