Krájecí poleva recept
Apetit ReceptyPostup Krájecí poleva recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu na vaření nalámeme do plechového hrnku, který dáme ohřívat ve vodní lázni na mírném plameni. K čokoládě hned na začátku přidáme 6 lžic vody a za průběžného míchání čokoládu rozpouštíme. Na závěr přidáme kousek másla, cca 1 polévkovou lžíci.
Jakmile je čokoláda rozpuštěná, přidáme ještě 3 lžíce šlehačky 30%. Zamícháme a jakmile je poleva hladká vypneme, vyndáme z vodní lázně a necháme chladnout.
Práce s krájecí polevou
Dort poléváme, když je čokoláda při teplotě kolem 30 stupňů, tj. vychladlá, ale ne zcela na pokojovou teplotu. Bude mít tu správnou konzistenci na rozvážné roztírání polevy po dortu i na bocích. Na roztírání krájecí polevy použijeme dlouhý nůž nebo paletku.