Krájecí poleva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
1 lžíce máslo
6 lžic voda
200 g čokoláda na vaření
3 lžíce 30% smetana

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu na vaření nalámeme do plechového hrnku, který dáme ohřívat ve vodní lázni na mírném plameni. K čokoládě hned na začátku přidáme 6 lžic vody a za průběžného míchání čokoládu rozpouštíme. Na závěr přidáme kousek másla, cca 1 polévkovou lžíci.

  2. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, přidáme ještě 3 lžíce šlehačky 30%. Zamícháme a jakmile je poleva hladká vypneme, vyndáme z vodní lázně a necháme chladnout.

  3. Práce s krájecí polevou

  4. Dort poléváme, když je čokoláda při teplotě kolem 30 stupňů, tj. vychladlá, ale ne zcela na pokojovou teplotu. Bude mít tu správnou konzistenci na rozvážné roztírání polevy po dortu i na bocích. Na roztírání krájecí polevy použijeme dlouhý nůž nebo paletku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy