Kozlí kyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0 kg brambory
1 ks cibule
2 dl smetana
podle chuti
sůl
ocet
kopr
houby
podle potřeby
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Vodu s kmínem a solí přivedeme k varu a potom vložíme nakrájené brambory. Mezitím na první pánvi připravíme na másle smaženici z vajec. Na druhé pánvi podusíme houby (sušené či čerstvé) jako na smaženici. Na třetí pánvi usmažíme nakrájenou cibuli.

  3. Uvařené brambory vyndáme z vody a do té potom zavaříme smetanu zahuštěnou moukou. Na talíř poklademe všechny připravené ingredience (brambory, usmažená vejce a houby), zalijeme základem polévky a navrch přidáme osmaženou cibuli. Polévku kozlí kyselo dochutíme podle chuti cukrem, octem a koprem.

  4. Kozlí kyselo podáváme podle chuti s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy