Kozlí cibulačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
250 ml mléko
podle potřeby
olej
brambory
hladká mouka
podle chuti
ocet
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubé kostičky.

  2. V menším hrnci uvaříme v osolené vodě nakrájené brambory. Ve větším hrnci, ve kterém se bude polévka vařit, osmažíme na másle s troškou oleje cibuli. Když cibule zrůžoví, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, kterou posléze zalijeme studenou vodou a povaříme.

  3. Přidáme uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily. Potom přidáme cukr a necháme vařit. Krátce před koncem vaření přidáme 1/4 litru (hrnek) mléka s přimíchaným žloutkem, přivedeme k varu a okamžitě stáhneme. Na závěr přidáme pro dosažení kyselejší chuti trochu octa nebo citronovou šťávu.

  4. Kozlí cibulačku podáváme podle chuti s krajícem chleba nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy