Kovbojská večeře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
2 ks cibule
500 g mleté maso
1 plechovka rajský protlak
mletý černý pepř
polévkové koření
1 plechovka bílé fazole v tomatě
1 balíček mražené zeleninové lečo
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Do pánve vlijeme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme. Na cibuli vsypeme mleté maso, popřípadě můžeme použít uzeninu, vynikající je salám gothaj, kořeněnější salámy či klobásy. Kdo nechce mít mleté maso na kusy, předem vmíchá do masa trochu vody a rajského protlaku a hotovou kaši vlije na cibuli. Nejjemnější je pokrm, když použijeme mleté maso kuřecí.

  3. Do směsi vsypeme mraženou směs na lečo, podlijeme, přidáme sůl a pepř nebo polévkové koření a necháme několik minut podusit, aby zelenina začala měknout.

  4. Do uvařeného základu vmícháme konzervu fazolí a je-li potřeba, tak i protlak, který můžeme nahradit kečupem. Pokrm je pak více pikantní.

  5. Když se kovbojská večeře prohřeje, okořeníme ji podle vlastní chuti solí, pepřem nebo polévkovým kořením. Můžeme přidat i chilli papričku či chilli koření.

  6. Před podáváním sypeme kovbojskou večeři nasekanou petrželkou. Kovbojskou večeři podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy