Kovářský smažený řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 lžičky hořčice
1 dl pivo
2 ks větší cibule
60 dkg vepřová kýta
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a dáme marinovat do piva.

  2. Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  3. Na jednu polovinu masa dáme cibuli, druhou polovinu přeložíme a konce poklepeme tak, aby přilnuly k sobě.

  4. Kovářské řízky obalíme v mouce, vejci a strouhance. V rozpáleném oleji usmažíme z obou stran dozlatova.

  5. Kovářský smažený řízek podáváme třeba s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy