Kostelecká masová směs recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
sůl
4-6 lžic rum
1 ks cibule
1 ks jablko
1-2 lžíce rozinky
olivový olej
mletý bílý pepř
sójová omáčka
200 ml smetana ke šlehání
300 g těstoviny (vřetena)
2 ks kuřecí prsní řízky
250 g cuketa nebo dýně

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Cuketu nebo dýni a jablko očistíme a nakrájíme na kostičky. Rozinky namočíme na chvíli do rumu.

  2. Na oleji zesklovatíme cibuli. Přidáme cukr, sůl, pepř a necháme zrůžovět. Přidáme maso a dusíme. Když se maso zatáhne, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a jablko. Dusíme doměkka. Pak přidáme rozinky i s rumem, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Nakonec ochutíme sójovou omáčkou.

  3. Podáváme s vařenými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy