Košická pochoutka v bramborových plackách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g sádlo
100 g kečup
250 g lečo
3 ks větší cibule
1 lžička mletá paprika
2 ks sterilovaná feferonka
750 g vepřová plec - ramínko
těsto
1 lžička sůl
1 ks vejce
75 g hladká mouka
250 g vařené brambory
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a zpěníme na sádle, přidáme na kousky nakrájené maso. Ochutíme paprikou, solí, pepřem a dusíme do poloměkka. Pak vmícháme kečup, lečo, na nudličky nakrájené feferonky a vše podusíme doměkka.

  2. Brambory si předem uvaříme. Smícháme jemně nastrouhané brambory, mouku, vejce a sůl do tuhého těsta.

  3. Zpracované tuhé těsto rozválíme, vykrajujeme z něj placičky o průměru 15 - 18 cm, které smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Porci masa - košickou pochoutku - podáváme vždy ve dvou bramborových plackách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy