Koriandrové hovězí satay s medovou krustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžíce med
500 g mleté hovězí maso
0.5 lžičky chilli koření
0.5 lžičky mletý kmín
0.5 lžičky mletý koriandr
mletý černý pepř
2 lžíce strouhaný zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme. Cibuli nasekáme najemno a nasypeme do mísy. Přidáme mleté maso, 2/3 česneku, 1 lžíci mletého zázvoru, chilli, koriandr a kmín. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Směs uložíme do chladničky rozležet.

  2. Špejle namočíme alespoň na 30 minut do vody. Pak z masové hmoty tvarujeme kolem navlhčených špejlí tenké válečky.

  3. Do misky dáme zbylý strouhaný zázvor a prolisovaný česnek, ochutíme medem, solí, pepřem a promícháme. Masové válečky potřeme medovou směsí a opékáme je v grilovací mřížce ze všech stran asi 8 minut.

  4. Koriandrové hovězí satay s medovou krustou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy