Koriandrové hovězí satay s medovou krustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1 lžíce med 500 g mleté hovězí maso 0.5 lžičky chilli koření 0.5 lžičky mletý kmín 0.5 lžičky mletý koriandr mletý černý pepř 2 lžíce strouhaný zázvor
Postup Koriandrové hovězí satay s medovou krustou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme. Cibuli nasekáme najemno a nasypeme do mísy. Přidáme mleté maso, 2/3 česneku, 1 lžíci mletého zázvoru, chilli, koriandr a kmín. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Směs uložíme do chladničky rozležet.
Špejle namočíme alespoň na 30 minut do vody. Pak z masové hmoty tvarujeme kolem navlhčených špejlí tenké válečky.
Do misky dáme zbylý strouhaný zázvor a prolisovaný česnek, ochutíme medem, solí, pepřem a promícháme. Masové válečky potřeme medovou směsí a opékáme je v grilovací mřížce ze všech stran asi 8 minut.
Koriandrové hovězí satay s medovou krustou ihned podáváme.