Kořenová zelenina na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mletý pepř
příloha
sůl
20 g máslo
2 ks mrkev
3 ks petržel
2 lžíce med
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kořen petržele a mrkev očistíme a nakrájíme podle síly na podélně na půlky nebo čtvrtky. Kořenovou zeleninu dáme krátce povařit do osolené vody, ale pouze tak, aby zelenina zůstala křehká.

  2. Na hluboké pánvi necháme rozpustit máslo, nebo rostlinný tuk a zeleninu na něm orestujeme. Ochutíme ji solí, pepřem, citronovou šťávou a medem.

  3. Kořenovou zeleninu podáváme jako přílohu k pečenému kuřeti nebo grilovanému masu. Bude nám ale chutnat i samotná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy