Koprušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
800 g brambory
2 svazečky kopr
250 g tvaroh
200 g hladká mouka
150 g polohrubá mouka
100 g uzená slanina

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Přidáme mouku, vejce a sůl a umícháme hustější těsto. Do těsta přimícháme jemně posekaný kopr.

  2. Pak běžným způsobem uvaříme halušky. Těsto po částech dáme na malé prkýnko a nožem odhazujeme kousky těsta do vařící osolené vody nebo přes rovné struhadlo s velkými otvory. Když koprušky vyplavou, jsou uvařené. Koprušky sítem vybereme, dáme do mísy a omastíme. Promícháme je buď s tvarohem nebo se strouhaným sýrem.

  3. Na talíři můžeme koprušky posypat osmahnutými kostičkami slaniny. Bez slaniny je jídlo vhodné pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy