Konšelské peklo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g cibule 60 g sádlo 300 g hovězí roštěnka 210 g sterilované okurky 80 g sterilované žampiony 300 g vepřová kýta 40 g rajský protlak 60 g sterilované feferonky 80 g sterilované papriky podle chuti sůl mletý pepř plnotučná hořčice mletá sladká paprika
Postup Konšelské peklo recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí a vepřové maso nakrájíme na drobné nudličky a osmahneme na tuku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme sůl, mletou papriku, pepř a semínek zbavené feferonky nakrájené na osminky. Podlijeme vodou, přidáme protlak a dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne.
K podušené směsi přidáme žampiony, nakrájenou okurku na kolečka a sterilované papriky vcelku. Šťávu vydusíme na tuk a dochutíme hořčicí.
Konšelské peklo hned podáváme s pečivem.
V Konšelském šenku v Domažlicích se toto jídlo podávalo s dlouhými tukovými rohlíky.