Konšelské peklo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cibule
60 g sádlo
300 g hovězí roštěnka
210 g sterilované okurky
80 g sterilované žampiony
300 g vepřová kýta
40 g rajský protlak
60 g sterilované feferonky
80 g sterilované papriky
podle chuti
sůl
mletý pepř
plnotučná hořčice
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí a vepřové maso nakrájíme na drobné nudličky a osmahneme na tuku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme sůl, mletou papriku, pepř a semínek zbavené feferonky nakrájené na osminky. Podlijeme vodou, přidáme protlak a dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne.

  2. K podušené směsi přidáme žampiony, nakrájenou okurku na kolečka a sterilované papriky vcelku. Šťávu vydusíme na tuk a dochutíme hořčicí.

  3. Konšelské peklo hned podáváme s pečivem.

  4. V Konšelském šenku v Domažlicích se toto jídlo podávalo s dlouhými tukovými rohlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy