Kombinovaný salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
petrželka
100 g květák
100 g červená řepa
100 g zelené fazolky
zálivka
20 ml olej
12 ml ocet

Postup přípravy receptu

  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme květák, který vytahujeme po rozevření růžic. Ochladíme a rozlomíme na růžičky. Dáme doprostřed talíře na hromádku.

  2. Ve vařící vodě svaříme zelené fazolky, vyjmeme, ochladíme a nakrájíme. Položíme do kruhu okolo květáku. Do studené vody položíme umytou červenou řepu a vaříme doměkka. Necháme ochladit.

  3. Řepu oloupeme a nastrouháme na hoblinky či nakrájíme na kousky. Posolíme. Položíme ji na talíř okolo věnce z předešlé zeleniny a ozdobíme petrželkou.

  4. Hotový salát se zalévá dresinkem z octu a oleje podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!