Kokosové řezy Eskymo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
0 hrnků cukr krupice
2 hrnky hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 lžíce holandské kakao
na potření
125 g máslo
500 ml mléko
2 balíčky vanilkový cukr
1 kelímek zakysaná smetana
2 balíčky kokosový pudinkový prášek
na ozdobu
1 balíček tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na balení svaříme oba kokosové pudinky s mlékem a vanilkovým cukrem. Za občasného míchání necháme pudink úplně vychladnout.

  2. V míse vyšleháme vejce s cukrem krupice. Postupně přisypáváme mouku a přiléváme mléko. Po pramínku přilijeme olej a přidáme holandské kakao. Nakonec přisypeme kypřící prášek do pečiva.

  3. Těsto nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme přibližně 20 minut a průběžně zkoušíme špejlí. Pokud se těsto nelepí, tak můžeme vytáhnout a korpus necháme zcela vychladit.

  4. Do změklého másla po lžících všleháme vychladlý pudink a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Celý krém vyšleháme dohladka. Krémem rovnoměrně potřeme vychladlý korpus na řezy Eskymo a cik cak pocákáme rozehřátou čokoládou.

  5. Kokosové řezy Eskymo dáme vychladit do lednice a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!