Kočkovská bramborová bába v hrnci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-6 ks vejce
4-5 kg brambory
300 ml mléko
4 ks cibule
250 g sádlo
200 g rýže
100 g hladká mouka
750 g uzené maso
250 g uzená slanina
750 g vepřové maso
podle chuti
sůl
majoránka
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.

  2. V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm slaninu spolu s cibulí. Směs necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky.

  3. Ve větší míse smícháme strouhané brambory a vychladlou směs. Přidáme vejce, mouku, vegetu, majoránku, pepř a případně ještě osolíme. V pánvi si osmažíme malou placku, ochutnáme ji a podle toho dochutíme těsto. Nakonec do směsi zamícháme mléko, mouku, rýži nebo pohanku a maso.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Hrnec vymažeme sádlem a přelijeme do něj hmotu z mísy. Bramborovou bábu pečeme nejdříve hodinu. Pak teplotu snížíme na 130 °C, hrnec zakryjeme a pomalu pečeme asi 3 hodiny.

  5. Tradiční kočkovská bramborová bába v hrnci se ihned podává.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy