Kočkovská bramborová bába v hrnci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-6 ks vejce 4-5 kg brambory 300 ml mléko 4 ks cibule 250 g sádlo 200 g rýže 100 g hladká mouka 750 g uzené maso 250 g uzená slanina 750 g vepřové maso podle chuti sůl majoránka vegeta mletý černý pepř
Postup Kočkovská bramborová bába v hrnci recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm slaninu spolu s cibulí. Směs necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky.
Ve větší míse smícháme strouhané brambory a vychladlou směs. Přidáme vejce, mouku, vegetu, majoránku, pepř a případně ještě osolíme. V pánvi si osmažíme malou placku, ochutnáme ji a podle toho dochutíme těsto. Nakonec do směsi zamícháme mléko, mouku, rýži nebo pohanku a maso.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Hrnec vymažeme sádlem a přelijeme do něj hmotu z mísy. Bramborovou bábu pečeme nejdříve hodinu. Pak teplotu snížíme na 130 °C, hrnec zakryjeme a pomalu pečeme asi 3 hodiny.
Tradiční kočkovská bramborová bába v hrnci se ihned podává.