Knížecí vdolečky s parádou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
náplň
cukr
750 g jablko
mletá skořice
těsto
sůl
1-2 ks vejce
0.5 l mléko
5 lžic tuk
1 kostka droždí
600 g hrubá mouka
2 lžíce cukru
500 g vařené brambory
na ozdobu
1 kelímek smetana ke šlehání
na obalení
měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy najemno nastrouháme uvařené brambory. Přidáme hrubou mouku, sůl, kterou vmícháme do mouky, kvásek, rozpuštěný tuk a vejce. Vymícháme tužší těsto. Těsto při kynutí díky bramborům trochu zřídne. V případě, že je těsto řídké, přidáme mouku, v opačném případě mléko. Těsto na vdolky necháme vykynout.

  2. Z vykynutého těsta tvoříme malé vdolečky, které klademe na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě do tmavě zlatohnědé barvy. Asi v polovině pečení vdolky na plechu obrátíme, aby byly z obou stran ploché a udržela se na nich paráda. Po upečení necháme vychladnout.

  3. Připravíme si jablečná povidla. Jablka nastrouháme na hrubo, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Dusíme, až jsou jablka rozdušená. Potom přidáme cukr podle chuti a dochutíme skořicí. Necháme vychladnout.

  4. Vychladlé knížecí vdolky potřeme jablečnými povidly, zdobíme šlehanou smetanou a tvarohem. Knížecí vdolečky s parádou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy