Knížecí pstruh recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
4 ks pstruh
příloha
1 kg brambory
omáčka
400 ml smetana
400 g žampióny
1 ks pórek
100 g máslo nebo tuk
podle chuti
1 snítka rozmarýn
sůl a pepř
na ozdobu
1 ks citron
4 ks cherry rajčátka
1 ks lolo bianco (salát)

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve s rozpáleným tukem a opečeme z obou stran (po otočení přidáme snítku rozmarýnu).

  2. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm na plátky nakrájené žampiony, přidáme nakrájený pórek, krátce opečeme a zalijeme smetanou. Osolíme opepříme a krátce ve smetaně provaříme.

  3. Opečené pstruhy dáme na talíř a přelijeme připravenou omáčkou.

  4. Knížecí pstruhy podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy