Knedlíková příloha recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 4 ks vejce 20 g máslo 1 svazeček petrželka 200 ml mléko 1 ks cibule 350 g houska 100 g klobása 80 g hladká mouka podle chuti sůl mletý černý pepř mletý muškátový oříšek
Postup Knedlíková příloha recept
Postup přípravy receptu
-
Housku nebo rohlík nakrájíme na malé kostičky a necháme je na 30 minut namočené v mléce. Libovou slaninu s klobásou nakrájíme na malé kostičky, které promícháme s nasekanou petrželkou nebo pažitkou, vejcem, cibulí
nakrájenou nadrobno, rozpuštěným máslem a houskou zbavenou přebytečného mléka. Směs dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podle potřeby přidáváme mouku a těsto prohněteme rukama do ne příliš vlhké hmoty.
Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky, které vkládáme vařit do vroucí osolené vody asi na 15 minut. Na zkoušku uvaříme nejprve jeden knedlíček, když vidíme, že se knedlík rozpadá, přidali jsme příliš málo mouky. Když vidíme pěkný knedlík v celku, uvaříme zbytek knedlíčků.
Knedlíkovou přílohu podáváme k různým omáčkám, ale i do vývarové polévky.