Knedlíková příloha recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
4 ks vejce
20 g máslo
1 svazeček petrželka
200 ml mléko
1 ks cibule
350 g houska
100 g klobása
80 g hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Housku nebo rohlík nakrájíme na malé kostičky a necháme je na 30 minut namočené v mléce. Libovou slaninu s klobásou nakrájíme na malé kostičky, které promícháme s nasekanou petrželkou nebo pažitkou, vejcem, cibulí

  2. nakrájenou nadrobno, rozpuštěným máslem a houskou zbavenou přebytečného mléka. Směs dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podle potřeby přidáváme mouku a těsto prohněteme rukama do ne příliš vlhké hmoty.

  3. Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky, které vkládáme vařit do vroucí osolené vody asi na 15 minut. Na zkoušku uvaříme nejprve jeden knedlíček, když vidíme, že se knedlík rozpadá, přidali jsme příliš málo mouky. Když vidíme pěkný knedlík v celku, uvaříme zbytek knedlíčků.

  4. Knedlíkovou přílohu podáváme k různým omáčkám, ale i do vývarové polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!