Klobásovo-cuketové placky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 stroužky česnek
1-2 ks vejce
2 lžíce mléko
1 ks cuketa
1 lžička vegeta
1-2 ks klobása
2 lžíce zakysaná smetana
2-4 lžíce polohrubá mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cukety omyjeme a osušíme. Můžeme je oloupat. Do větší mísy je nastrouháme nahrubo. Přidáme mléko se smetanou, vejce a zahustíme polohrubou moukou. Klobásu nakrájíme na kostičky, česnek očistíme a prolisujeme. Oboje také přidáme do těstíčka.

  2. Těstíčko ochutíme vegetou, případně bazalkou nebo majoránkou. Záleží na tom, jaké koření preferujeme. Vše důkladně promícháme.

  3. V pánvi rozehřejeme olej a z těstíčka smažíme placičky z obou stran dozlatova. Může se stát, že placičky nebudou držet a budou se rozpadat. V tom případně přidáme vejce a více mouky. Placičky potom krásně drží a dobře se obracejí a nemáte z toho spálený trhance.

  4. Klobásovo-cuketové placky podáváme teplé či studené. Skvělé jsou s vychlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy