Kjopalo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 lžíce ocet
3 ks lilek
1 lžíce olivový olej
5 ks červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Papriku a lilek omyjeme a osušíme.

  2. Troubu necháme rozehřát na 250 °C, na plech rozložíme pečící papír a na něj naklademe papriky a lilek, po mírném zčernání obrátíme a toto opakujeme, až máme papriky i lilky připečené ze všech stran. Poté je dáme asi na 15 minut zapařit do hrnce s poklicí a pak oloupeme, z paprik odstraníme jadérka a stopky, z lilku pouze stopky.

  3. Zeleninu nakrájíme na kousky, dáme do mísy, zakapeme olejem, octem, přidáme sůl a rozetřený česnek a vše důkladně promícháme. Můžeme přidat 2 nakrájená rajčata, ale není to nutné.

  4. Kjopalo podáváme jako přílohu. Nejlépe se hodí ke grilovaným specialitám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy