Kinderkoláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g vlašské ořechy
těsto
1 lžíce olej
1 špetka sůl
300 g máslo
3 lžíce strouhanka
9 ks bílek
0 balíčků prášek do pečiva
9 lžic cukr krystal
3 lžíce hladká mouka
krém
2 lžíce kakao
9 ks žloutek
1 l mléko
9 lžic cukr krystal
2 balíčky vanilkový pudink
na potření
100 g nugeta
na ozdobu
2 lžíce cukr moučka
2 kelímky smetana ke šlehání
granko
1 balíček ztužovač šlehačky
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy nasekáme. Na plech dáme pečící papír, potřeme jej olejem a posypeme nahrubo sekanými ořechy.

  2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Přidáme 9 lžic krystalového cukru, mouku s práškem do pečiva, strouhanku a 1,5 lžíce oleje. Těsto nalijeme na ořechy a pečeme při 180 °C dorůžova. Po upečení kropus překlopíme na druhý plech a odstraníme papír. Ořechy jsou nahoře. Korpus potřeme nugetou a necháme vychladnout.

  3. Z mléka, žloutků, pudinků a cukru uvaříme pudink, který za stálého míchání necháme vychladit ve studené lázni. Potom pudink po částech vmícháme do rozšlehaného másla. Do půlky krému dáme kakao. Střídavě po lžících dáváme na nugetou pomazaný koláč oba krémy a uhladíme je.

  4. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a cukrem. Naneseme na koláč a ozdobně posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Můžeme použít i granko.

  5. Kinderkoláč necháme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy