Kikunčin koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
kakao
1 hrnek mléko
4 ks banán
0 hrnků cukr krystal
0 hrnků slunečnicový olej
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1 balíček kypřicí prášek
4 ks vanilkový Pribiňáček
na ozdobu
kakao
1 ks čokoládová poleva
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto si smícháme vanilkový cukr, kypřící prášek, 3 žloutky, hrníček hladké a polohrubé mouky, cukr, mléko, olej a holandské kakao. Z bílků ušleháme sníh, přidáme do těsta a pořádně promícháme.

  2. Tukem vytřeme plech, vlijeme těsto a dáme na 20 minut do trouby péct při 150 °C

  3. Vychladlou buchtu potřeme přibližně čtyřmi Pribiňáčky po 150 g a na to naklademe na kolečka nastrouhané banány. Mezitím necháme ve vodní lázni rozehřát čokoládovou polevu, kterou pak naneseme na celou buchtu a na závěr lehce posypeme kakaem. Necháme zatuhnout.

  4. Kikunčin koláč nakrájíme na kostky a podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy