Kežmarské roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g tuk
150 g cibule
500 ml smetana
1 lžička hladká mouka
50 g rajský protlak
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
600 g hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnou podle potřeby očistíme a nakrájíme na plátky. Roštěnky omyjeme a osušíme. Na okrajích plátky lehce nařízneme. Naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. V pánvi nebo tlakovém hrnci rozpálíme olej a roštěnky v něm osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme jemně pokrájenou cibuli. Osmahneme, přidáme protlak s paprikou, podlijeme vodou a promícháme. Do omáčky vrátíme maso, uzavřeme a dusíme doměkka.

  3. Kežmarské roštěnky vyjmeme. Šťávu zaprášíme moukou, podlijeme smetanou a povaříme. Maso vrátíme do omáčky prohřát a můžeme servírovat.

  4. Kežmarské roštěnky podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy