Kelímková jogurtová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
2 kelímky cukr krupice
1 kelímek slunečnicový olej
1 ks vanilkový cukr
2 kelímky hladká mouka
1 kelímek bílý jogurt
podle chuti
kakao
citronová kůra
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh.

  2. Na promíchání těsta použijeme metličku. Dáme do jedné mísy jogurt, přidáme žloutky a promícháme. Postupně každou surovinu, kterou přidáme, promícháme a přidáme další. Postupujeme v pořadí jogurt - žloutky - olej - cukr - vanilkový cukr - mouka - prášek do pečiva - nastrouhaná citronová kůra.

  3. Do předem máslem vymazané a strouhankou (nebo kokosem) vysypané formy nalijeme těsto, a to, které nám trochu zbude na dně, promícháme s lžičkou kakaa. Pak jej lžící různě na cik-cak nebo na kupky nalijeme na bílé těsto.

  4. Troubu máme předehřátou na 170 °C, prvních 20 minut pečeme jogurtovou bábovku jen zespodu a dalších 15 minut dole i nahoře. Čas bude záležet na zvolené troubě a také formě, kterou použijeme. Může to být i o něco déle. Abychom se ujistili, že je těsto upečené, propícháme těsto páratkem. Když bude párátko suché, máme jogurtovou bábovku hotovou.

  5. Kelímkovou jogurtovou bábovku nakrájíme na dílky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy