Keksíky Andulka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 špetka sůl
180 g máslo
30 g kakao
70 g cukr moučka
1-2 balíčky vanilkový cukr
180 g hladká mouka
0 lžic instantní káva
podle potřeby
1 ks bílek
vlašské ořechy
na ozdobu
cukr moučka
Postup Keksíky Andulka recept
Postup přípravy receptu
-
V míse vymícháme rozpuštěné a trochu vychladlé máslo nebo tuk na pečení s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme špetku soli, kakao a instantní kávu.
Na vál prosejeme mouku a přidáme máslovou směs. Spolu dobře zpracujeme na těsto, které necháme v chladničce odpočinout.
Z těsta uděláme na pomoučněném vále váleček a ten nakrájíme na stejné dílky. Z dílků uděláme kuličky, dlaní je trochu rozplácneme a vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Půlky ořechových jader namočíme do bílku a kolečka ozdobíme.
Cukroví pečeme asi 15 - 20 minut v troubě při 180 °C. Upečené a ještě teplé andulky pocukrujeme.
Keksíky Andulka podáváme jako vynikající cukroví k různým svátečním příležitostem.