Kefírovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g cukr
200 ml olej
1 ks vejce
2 lžíce kakao
1 ks kefír
250 g hladká mouka
100 g polohrubá mouka
1 lžíce jedlá soda
poleva
1 ks čokoláda na vaření
1 kelímek zakysaná smetana
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme celé vejce s kefírem, cukrem, moukou, olejem, lžící sody a kakaem. Všechny suroviny dobře spojíme a nalijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného plechu. Pečeme při 170 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout.

  2. Vychladlou kefírovku potřeme polevou z rozpuštěné čokolády, do které vmícháme zakysanou smetanu (ne obráceně).

  3. Kefírovku pak už jen stačí nakrájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy