Kefírovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 120 g cukr 200 ml olej 1 ks vejce 2 lžíce kakao 1 ks kefír 250 g hladká mouka 100 g polohrubá mouka 1 lžíce jedlá soda poleva 1 ks čokoláda na vaření 1 kelímek zakysaná smetana podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Kefírovka recept
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme celé vejce s kefírem, cukrem, moukou, olejem, lžící sody a kakaem. Všechny suroviny dobře spojíme a nalijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného plechu. Pečeme při 170 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout.
Vychladlou kefírovku potřeme polevou z rozpuštěné čokolády, do které vmícháme zakysanou smetanu (ne obráceně).
Kefírovku pak už jen stačí nakrájet a podávat.