Kefírová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl cukr
1 dl olej
1 ks vejce
2 dl kefír
0.5 balíčku prášek do pečiva
2 dl hrubá mouka
2 dl polohrubá mouka
poleva
1 balíček čokoláda na vaření
podle potřeby
máslo na vymazání
stouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou a hrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, kefír, vejce a olej. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto, které má konzistenci asi jako krupicová kaše.

  2. Těsto nalijeme do libovolné formy (třeba ve tvaru srnčího hřbetu), kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou.

  3. Kefírovou buchtu pečeme ve středně vyhřáté troubě, po upečení vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

  4. Na závěr kefírovou buchtu polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření a necháme zatuhnout. Až poté nakrájíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!