Kefírová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 dl cukr
1 dl olej
1 ks vejce
2 dl kefír
0.5 balíčku prášek do pečiva
2 dl hrubá mouka
2 dl polohrubá mouka
poleva
1 balíček čokoláda na vaření
podle potřeby
máslo na vymazání
stouhanka na vysypání
Postup Kefírová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou a hrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, kefír, vejce a olej. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto, které má konzistenci asi jako krupicová kaše.
Těsto nalijeme do libovolné formy (třeba ve tvaru srnčího hřbetu), kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou.
Kefírovou buchtu pečeme ve středně vyhřáté troubě, po upečení vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Na závěr kefírovou buchtu polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření a necháme zatuhnout. Až poté nakrájíme na porce a podáváme.