Kečup z hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 lžic sůl
1500 g houby (směs s tvrdšími kloboučky)
nálev
600 ml ocet
0.3 lžičky mletá skořice
1 lžička drcený pepř
0.5 lžičky mletý zázvor
0.5 lžičky drcený hřebíček
1 lžička drcené nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, nasekáme nadrobno, zasypeme solí a necháme přes noc v chladu uležet.

  2. Ocet přivedeme k varu, přidáme koření a znovu necháme projít varem. Nálev odstavíme a necháme nejméně 2 hodiny louhovat. Studený nálev přecedíme.

  3. Houby promačkáme a podusíme s polovinou nálevu. Vzniklou kaši rozmixujeme, případně prolisujeme, dolijeme zbylým nálevem a uvedeme do varu.

  4. Ještě horký kečup plníme do nahřátých sklenic a sterilujeme asi 15 minut na 100 °C. Za tři dny je vhodné kečup z hub znovu sterilovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!