Kávový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
4 ks vejce
0 balíčků prášek do pečiva
120 g cukr krupice
140 g hladká mouka
2 lžíce rozpustná káva
krém
2 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 ml smetana ke šlehání
na obalení
30 g bílá čokoláda
50 g mléčná čokoláda
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
na ozdobu
2-3 ks broskev

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva i kávou a nakonec přilijeme olej. Všechny ingredience důkladně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané čtvercové formy (20x20, kulatá pr.20cm).

  2. Těsto na korpus kávového dortu pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 165 °C. Upečený korpus necháme mírně vychladnout a pak ho vyklopíme. Úplně vychladlý korpus rozkrojíme na dvě části.

  3. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha a třetinou krému potřeme korpus. Přiklopíme vrchní díl korpusu a povrch a strany potřeme opět třetinou krému. Zbylou šlehačkou naplníme cukrářský sáček a dort ozdobíme šlehačkovými pusinkami.

  4. Broskve spaříme horkou vodou, prudce zchladíme, oloupeme a rozpůlíme. Čokolády nastrouháme, smícháme a obalíme strany dortu. Na každou pusinku šlehačky položíme polovinu broskve.

  5. Kávový dort necháme vychladit a krájíme na řezy tak, aby na každém byla celá broskev.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!