Kávový dezert s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
700 ml smetana ke šlehání
3 lžičky prášková želatina
250 g kvalitní tmavá čokoláda
60 ml kávový likér
500 ml espresso (silná káva)
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Práškovou želatinu připravíme podle návodu na obalu ve 2 lžících teplé vody.

  2. Do uvařené a oslazené silné kávy přidáme připravenu želatinu, promícháme a necháme asi 20 minut stát. Pak kávu se želatinou rozdělíme do 8 sklenek o objemu 250 ml a necháme asi 2 hodiny ztuhnout.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu s likérem a 125 ml smetany. Čokoládovou směs necháme vychladit a poté nalijeme na vychlazené poháry s kávou. Ještě jednou vložíme na 30 minut do lednice.

  4. Kávový dezert s čokoládou dozdobíme zbytkem smetany, kterou si našleháme. Kávový dezert s čokoládou podáváme jako výborný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!