Kávěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
70 g cukr
1 dl rum
vřelá voda
1 lžíce nescafé
krém
150 g máslo
rum
50 g loupané mleté mandle
0.5 konzervy sladké kondenzované mléko
těsto
150 g máslo
25 g kakao
70 g cukr moučka
180 g hladká mouka
25 g mletá káva
na ozdobu
čokoládová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, tuku, mleté kávy a kakaa zpracujeme těsto. Vyválíme plát a vypichujeme oválky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Kávové oválky zvolna upečeme.

  2. Vychladlé kávové pečivo slepíme bílým mandlovým krémem, polijeme kávovou polevou a posypeme čokoládovou rýží, nebo uděláme vlnky čokoládovou polevou.

  3. Na krém utřeme máslo, zašleháváme salko, rum a přidáme loupané mleté mandle.

  4. Na polevu umícháme dohladka nescafé, rum a cukr. Část rumu můžeme nahradit vřelou vodou.

  5. Hotové a ozdobené kávěnky dáme do krabice a necháme uležet do změknutí.

  6. Do krému i těsta můžeme místo másla použít rostlinný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!