Katalánský krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cukr
1 ks vejce
1 ks žloutek
20 dl mléko
0 ks citron
1 balíček vanilkový pudink
3 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Zhruba jednu třetinu mléka smícháme s pudinkem, celým vajíčkem a žloutkem.

  2. Zbylé dvě třetiny ochutíme cukrem, skořicí, citronovou kůrou z citronu, přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme mléko s vejci. Znovu přivedeme k varu, vaříme ještě 2 minuty. Celou skořici vyjmeme.

  3. Katalánský krém plníme do pohárů a lehce posypeme mletou skořicí. Podáváme teplý nebo studený


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy