Karpatský ražník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce kečup
2 lžíce červené víno
2-3 ks střední cibule
250 g vepřová játra
400 g vepřová panenka
150 g uzená slanina
0.5 lžíce worcestrová omáčka
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
hořčice
vodka
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Maso i játra nakrájíme na tenčí plátky přibližně stejné velikosti. Osolíme, okořeníme a po jedné straně potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka.

  2. Na kovovou jehlici střídavě napichujeme maso, kolečko cibule, játra a plátek slaniny. Uprostřed ražníka vpíchneme bobkový list.

  3. Ražníky v dobře rozpáleném oleji ze všech stran opečeme pěkně na červeno a uložíme na ohřátou mísu.

  4. Do výpeku v pánvi přidáme sůl, kečup, worcestrovou omáčku a nakonec víno. Povaříme na hustější šťávu, kterou vylijeme na mísu okolo karpatských ražníků.

  5. Karpatské ražníky před podáváním, už na stole, polijeme kalíškem zahřáté vodky a zapálíme.

  6. Ražníky servírujeme s bramborovými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy