Karpatský ražník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce kečup 2 lžíce červené víno 2-3 ks střední cibule 250 g vepřová játra 400 g vepřová panenka 150 g uzená slanina 0.5 lžíce worcestrová omáčka mletý černý pepř podle potřeby olej hořčice vodka bobkový list
Postup Karpatský ražník recept
Postup přípravy receptu
-
Maso i játra nakrájíme na tenčí plátky přibližně stejné velikosti. Osolíme, okořeníme a po jedné straně potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka.
Na kovovou jehlici střídavě napichujeme maso, kolečko cibule, játra a plátek slaniny. Uprostřed ražníka vpíchneme bobkový list.
Ražníky v dobře rozpáleném oleji ze všech stran opečeme pěkně na červeno a uložíme na ohřátou mísu.
Do výpeku v pánvi přidáme sůl, kečup, worcestrovou omáčku a nakonec víno. Povaříme na hustější šťávu, kterou vylijeme na mísu okolo karpatských ražníků.
Karpatské ražníky před podáváním, už na stole, polijeme kalíškem zahřáté vodky a zapálíme.
Ražníky servírujeme s bramborovými hranolky.