Karlštejnské toasty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 2 ks žloutek 150 g ementál mletý bílý pepř 20 g zelená petrželka 100 g bílá veka mletá sladká paprika 200 ml bílé karlštejnské víno 100 g bešamelová omáčka
 
Postup Karlštejnské toasty recept
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Plátky veky o tloušťce asi 1 cm uprostřed vydlabeme a na krátkou dobu ponoříme do bílého vína.
 Potom je rozložíme na plech a pokapeme částí rozpuštěného másla. Ementál nastrouháme. Ze strouhaného ementálu, bešamelové omáčky, žloutků, soli, papriky, pepře a zelené petrželky vytvoříme hustou hmotu, kterou dáme na vydlabané plátky veky.
Vše pokapeme zbylým máslem a v horké troubě zapečeme.
Karlštejnské toasty podáváme teplé se sklenkou dobrého vína.
