Kari-chilli kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g sůl
4 lžíce ocet
2 ks jablko
2 kg rajče
5 ks hřebíček
1 lžička kari
150 g cukr krystal
3 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
2 ks velká cibule
1 špetka mletá skořice
1 špetka chilli koření
10 kuliček celý pepř
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibule a jablka oloupeme, společně s rajčaty nakrájíme.

  2. Do gázy zabalíme 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 3 bobkové listy. Rajčata s kořením v gáze pořádně podusíme, přidáme ostatní přísady, znova podusíme doměkka a necháme vychladnout.

  3. Vychladlou směs na kečup rozmixujeme, propasírujeme a znovu převaříme.

  4. Kari-chilli kečup nalijeme do sklenic a sterilujeme cca 15 minut.

  5. Kečup podáváme kdykoli je chuť jako studenou omáčku nebo jako dochucovadlo jiných pokrmů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy