Kari-chilli kečup recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
300 g sůl
4 lžíce ocet
2 ks jablko
2 kg rajče
5 ks hřebíček
1 lžička kari
150 g cukr krystal
3 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
2 ks velká cibule
1 špetka mletá skořice
1 špetka chilli koření
10 kuliček celý pepř
1 lžička mletá sladká paprika
Postup Kari-chilli kečup recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule a jablka oloupeme, společně s rajčaty nakrájíme.
Do gázy zabalíme 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 3 bobkové listy. Rajčata s kořením v gáze pořádně podusíme, přidáme ostatní přísady, znova podusíme doměkka a necháme vychladnout.
Vychladlou směs na kečup rozmixujeme, propasírujeme a znovu převaříme.
Kari-chilli kečup nalijeme do sklenic a sterilujeme cca 15 minut.
Kečup podáváme kdykoli je chuť jako studenou omáčku nebo jako dochucovadlo jiných pokrmů.