Kari-chilli kečup recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g sůl 4 lžíce ocet 2 ks jablko 2 kg rajče 5 ks hřebíček 1 lžička kari 150 g cukr krystal 3 ks bobkový list 10 kuliček nové koření 2 ks velká cibule 1 špetka mletá skořice 1 špetka chilli koření 10 kuliček celý pepř 1 lžička mletá sladká paprika
Postup Kari-chilli kečup recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule a jablka oloupeme, společně s rajčaty nakrájíme.
Do gázy zabalíme 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 3 bobkové listy. Rajčata s kořením v gáze pořádně podusíme, přidáme ostatní přísady, znova podusíme doměkka a necháme vychladnout.
Vychladlou směs na kečup rozmixujeme, propasírujeme a znovu převaříme.
Kari-chilli kečup nalijeme do sklenic a sterilujeme cca 15 minut.
Kečup podáváme kdykoli je chuť jako studenou omáčku nebo jako dochucovadlo jiných pokrmů.