Karfionátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
strouhanka
mléko
1 ks houska
1 ks květák
4 plátky anglická slanina
100 g šunkový salám
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
4 ks brambory vařené ve slupce
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Den předem vařené brambory ve slupce si oloupeme.

  2. Ve slané vodě uvařený a vychladlý květák rozebereme na růžičky a na masovém mlýnku ho pomeleme spolu s bramborami a s navlhčenou houskou v mléce. Směs osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku, jedno vejce a pokrájenou anglickou slaninu a salám.

  3. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

  4. Z hmoty děláme malé válečky, které obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaným se zelenou petrželkou a naposled ve strouhance.

  5. Karfionátky smažíme v rozpáleném oleji.

  6. Osmažené karfionátky podáváme s bramborovou kaší, tatarkou a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy